Jeszcze tańsza wymiana wycieraczek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxianpl
    Classic
    • 2010
    • 29

podziękował wszystkim za spocika
  • baca10
    RS
    • 2009
    • 6225

Wiem, było już poruszane, ale muszę się pochwalić, za nie całe 5 zł. możemy mieć nowe wycieraczki.
    Po co przepłacać w ASO za same gumy skoro w sklepach Auschan możemy za 5 zł. kupić gumy do wycieraczek firmy bottari Refil 700, w komplecie są dwie sztuki po 70 cm, wymiana banalnie prosta, po wymianie gum, wycieraczki idealnie wycierają szyby, nawet polewałam przednią szybę wodą z węża ogrodowego i spisują się świetnie :diabelski_usmiech

Mam nadzieje,że ktoś skorzysta

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ooo to musze sprawdzic :-)
      choc wlasnie dwa miesiace temu kupilem oryginalne piora w ASO za astronomiczna kwote...
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• baca10
        RS
        • 2009
        • 6225

Zamieszczone przez marlej108
        ooo to musze sprawdzic :-)
        choc wlasnie dwa miesiace temu kupilem oryginalne piora w ASO za astronomiczna kwote...
        Dlatego ja jak mi powiedzieli jaka cena, to mi nogi się ugieły :!:

Komentarz

• Karql
          L&K
          • 2010
          • 1124

baca10, dzięki może spróbuję, bo też mi się wymiana wycieraczek szykuje
          Było: 117,5KM / 238,9 Nm
          Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• eaglemirek
            RS
            • 2010
            • 14107
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

baca10, Dzięki z info bo za taką kwotę to można zaryzykować :!: Choć mam osobiście złe doświadczenia :!: Szybko się kończyły takie pióra i o ile w dzień jakość szyby po przetarciu była akceptowalna o tyle w nocy okazywało się że zostaje cieńka powłoka która powodowała świetlne cuda na przedniej szybie w światłach samochodów z naprzeciwka. A jazda na czuja czy na czołgistę to nie w moim stylu :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• wicher69
              Drive
              • 2010
              • 55

Wymianę samych gumek w piórach wycieraczek stosuję od ładnych paru lat. Gumki polskiej firmy MOTGUM (która produkuje też całe pióra) polecam. Te marketowe wycieraczki po taniości to raczej marne produkty. Raz kupiłem kilka lat temu i się wyleczyłem, albo były smugi albo mazały po kilku tygodniach.
              zabawa zaczyna się od 2 tys. obr/min

Komentarz

• czernobyl
                L&K
                • 2008
                • 1276
                • Octavia III (5E3)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

też mam złe doświadczenia z supermarkietowym badziewiem, gumkami również - np. super działają przez pierwsze 24h i tylko na postoju, bo przy 100kmh okazuje się że skaczą itp; dodatkowo potrafi być tak, że przy +25 na dworze OK, rano przy +7 buczenie lub skakanie.

ogólnie, moje doświadczenie jest takie, że jedyne używalne tanie wycieraczki, to motgumy - zarówno płaskie, jak i zwykłe. zresztą sam używam od dłuższego czasu, bo valeo compact revolution kupione w zeszłym sezonie okazały się padaką - po kilku miesiącach(letnich) podskoki na szybie, złe zbieranie i takie tam

Komentarz

Pracuję...